Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2015 00:09 - Коментар за пасквила
Автор: dolce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1649 Коментари: 0 Гласове:
3



Защо Русия не спаси Левски
24 часа 18.02.2015 16:49; Росен Тахов;
  Коментар на поредния пасквил публикуван от поредния псевдо журналист. Дали написаното ще ви хареса, дали ще го одобрите това за мен е без значение. Но истината трябва да е обективна а не събективно да обслужва нечии интереси.
Твърдите че искате да знаете цялата истина за нашата история. Къде в този материал е показан поне един автентичен документ? Къде в този пасквил има доказателства? Историята се основава на факти, документи, и артефакти. Лъжата се основава на изопачаване на същите и коментирането им така че да бъде въведен в заблуждение непросветения. И както е казал чичко Гьобелс - "ЕДНА ЛЪЖА ПОВТОРЕНА 100 ПЪТИ СТАВА ИСТИНА!" Тази "платена" статийка ме навява на едни мисли за подмяната на истината с измислиците по съвета на новия "голям брат" , който ни учи как да променим историята си така че да станем безродници. Да бъдем горди "членове" на клуба на "богатите" и "умните". Дали насърчаването на безродноста и прегръщането на "световните" морални норми противоречащи на нашия селски морал е правилна? Дали прегръщането на евро-гейските норми на поведение ще ни спаси от забвението на ВРЕМЕТО?
"ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО" е казал Дякона. Но господарите не могат да търпят различните и мислещите. Те задават въпроси и търсят своята ИСТИНА напук на клишетата и лъжите. Те искат свободата си търсеки своята истина. Те УВАЖАВАТ мъдрите и помнят заветите им. Те са ОПАСНИ за новите "господари" на света. Те пазят в сърцата си онези простички думи написани в една монашеска килия преди векове. "О неразумний юроде поради що се срамиш да се наречеш Българин...." И постояното блеене, виене за онези ценности които са пълен антипод от нашия морален код ни водят извън светлината разпръсквана от свеща в онази малка монашеска килия събудила народа за самоосъзнаването му. Дали ние ще останем в кръна на тази светлина от вощеницата или ще се потопим в мрака на новия свтовен ред за да бъдем погълнати и претопени? Всеки трябва сам да реши. И всеки застанал в кръга на свтлината трябва да запали своята малка вощеница за да увеличи силата на тази свтлина. Знам че тази свтлина е малка и слаба. Така е. Но когато тези слабички светлинки се сберат над тази земя на Левски, Ботев, Паисий ще засияе светлината напук на разпръскващите мрак!








Тагове:   България,   Левски,   история,


Гласувай:
3



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dolce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 153350
Постинги: 60
Коментари: 104
Гласове: 661
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031