Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 05:19 - Какво Европа нарича цинизъм
Автор: dolce Категория: Политика   
Прочетен: 1743 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Взето от image

 Олег Севергин  


  16 юни, 16:10   Какво Европа нарича "цинизъм"? image

© Архивно фото: РИА Новости/Михаил Воскресенски

Членовете на Съвета за сигурност на ООН блокираха предложения от руската страна проект за резолюция, осъждаща нападението на руското посолство в Киев от тълпата безчинстващи радикали.

Преди това киевският режим, както и лидерите на ЕС, определиха случая с унищожаването на военно-транспортния самолет на украинските ВВС с военнослужещи и техника на борда като акт на "цинизъм" и "терор".

В събота, 14 юни, както по-рано беше съобщено, украинските националисти устроиха погром над руското посолство в Киев. Свалиха националното знаме на Русия, хвърляха коктейли "Молотов", изпочупиха автомобилите на посолството. Органите на реда не им попречиха. Членовете на Съвета за сигурност на ООН отказаха да осъдят вандалите в отговор на искането на Русия.

Причината за безчинството на националистите в Киев е унищожаването от страна на опълченците от отцепилата се Луганска народна република в събота вечерта (14 юни) на военно-транспортен самолет на ВВС на Украйна, в който е имало подкрепление за участниците в наказателната операция в югоизточната част на страната и бронирани превозни средства. Що се отнася до споменатия израз "циничен акт на терор", той принадлежи на новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко. Смъртта на хората, безусловно, винаги е трагедия. Но тези, които са били в сваления самолет, не са отивали на туристическо пътуване. Те са отивали, за да убиват. За какъв "цинизъм" говори президентът-олигарх, с когото са съгласни политиците в страните от обединена Европа?

Сега, както отбеляза в своя коментар германският вестник «Junge Welt», киевският речник е приела и пресата, която говори за "вероломен атентат". "Бихте ли повторили, моля? - иронизира «Junge Welt». - В Донбас се води война, и самолетът е военна цел. Всеки, който изразява съжаление за загубата на войниците, трябва да мисли за начините за прекратяване на военния конфликт, а не за "възмездие". Впрочем, в Киев и насърчаващите действията му страни от ЕС и НАТО мислят за нещо друго. А, може би, въобще не искат да мислят? Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, например, беше "шокиран" от факта, че "толкова много хора на изток", по думите му, "безсмислено са дали живота си".

Трудно е да се каже, какво тук е повече - неразбирането на реалностите, политическа наивност, или, което повече прилича на истина, лицемерието. Точно в деня, когато германският министър изрази шока си от "безсмислената смърт" на украинските войници военните с ракети от системата "Град" изтриха от лицето на земята селото Амвросиевка близо до Донецк. 27 къщи на цивилни граждани са превърнати в руини, има жертви. В град Славянск на същия ден от сутринта до вечерта бяха обстрелвани лечебните заведения. Само за последния ден, съобщи на 16 юни киевската агенция "УНН", са загинали 50 опълченци, а 150 души са били ранени. Чия смърт, използвайки лексиката на Щайнмайер, е "по-безсмислена"?

Помнят ли днес в обединена Европа проведените на 11 май в Луганска и Донецка област референдуми, в които повече от 96% от жителите при 80% избирателна активност гласуваха за независимост от официален Киев? Помнят ли, че отначало никой на Изток не искаше да вземе оръжие в ръка? Едва когато хората разбраха, че не само не ги чуват, но и въобще не ги смятат за хора, те решиха да защитят своите интереси. Но неясно защо смъртта на десетки и стотици жители на източна Украйна не "шокира" никого.

Казват, че който сее вятър, ще пожъне буря. Днес в мирната засега Европа, политиците гледат благосклонно на действията на нацистите в Украйна. Но историята вече показа, че целта на всяка разновидност на фашизма е война. Европейците не трябва да забравят това. И това, кой победи фашизма в Европа, също.
Ще напиша само две думи в допълнение с казаното в статията : Дано войнстващите защитници на украинския фашизъм го правят от глупост. Или от неистовото желание да се харесат на господарите си защото всяко друго обяснение ги приближава до патологията!


Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_06_16/Kakvo-Evropa-naricha-cinizm-4492/




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dolce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 154693
Постинги: 60
Коментари: 104
Гласове: 661
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930